Een Carrièrecafé organiseren 
Het bedrijfsleven zet het Carrierecafé vaak in bij verandertrajecten om medewerkers de kans te geven zic te herdefinieren.
Hogescholen en universiteiten gebruiken het Carrierecafé om hun alumnibeleid een stevige invulling te geven.
Binnen het bedrijfsleven wordt het Carrièrecafé regelmatig ingezet tijdens verandertrajecten zoals reorganisaties. Het helpt medewerkers hun koers te herdefiniëren wanneer bijvoorbeeld hun functie verandert of vervalt. Het Café is ook uitermate geschikt als verbinder tussen nieuwe teams en wordt ingezet om medewerkers te helpen tijdens hun zoektocht naar hun volgende stap. Zowel binnen als buiten de eigen organisatie.

We zien steeds vaker dat Hogescholen en Universiteiten een Carrièrecafé koppelen aan hun alumnibeleid. Dat mes snijdt aan twee kanten. Een Carrièrecafé is een prachtige manier om in contact te komen en blijven met oud studenten, de alumni vervullen regelmatig de rol van coach tijdens de avonden en het is een uitgelezen manier om aansluiting te houden met de arbeidsmarkt (en de thema’s die daar spelen). Tijdens Carrièrecafé-avonden op hogescholen en universiteiten ontmoeten oud-studenten elkaar (weer), wordt een stevige boost aan het netwerk gegeven, ondervinden deelnemers de kracht van het netwerk en de gemeenschappelijke deler zorgt voor een blijvende verandering. En een hoop plezier.
 

Een Carrièrecafé organiseren? Dat kan! Laat een bericht achter.
 

‘Het is mooi dat we de kans krijgen om na te denken over waar we nu echt het beste tot ons recht komen. Heel waardevol om mijn sterke kant meer te ontwikkelen en in te zetten’

Rosanne (43 jaar), deelnemer
 

‘Binnen een paar dagen was het Carrièrecafé vol. Dit vervult duidelijk een grote behoefte’

Patrick (48), HR manager