Blog

Featured Posts
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Archive

“De verandering die je zoekt zit altijd in jezelf."


Na een periode van een aantal “life-events”, kreeg ik begin vorig jaar een burn-out. Een periode van rust en leuke dingen doen werd mij voorgeschreven. Een geleidelijke re-integratie volgde en inmiddels ben ik weer aan het werk, niet volledig aangezien een deel van mijn contract niet werd verlengd als het gevolg van bezuinigingen. Door deze omstandigheden ben ik gaan nadenken over mijn toekomst. Via mijn partner kreeg ik op een dag de flyer van Het Carrièrecafé onder mijn neus gedrukt : “Dit is wat voor jou”.

De flyer bevatte enkele vragen die ik mezelf ook al had gesteld en mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Ik was wel benieuwd op welk vlak ik mij kon ontwikkelen binnen of misschien wel buiten mijn organisatie en heb me aangemeld voor Het Carrièrecafé.

De ronde van het talent Na een voorstelronde begonnen de gesprekjes met de coaches. In groepjes van 3 deelnemers plus een coach werd in de eerste ronde gezocht naar je talent. Het benoemen van je talent bleek lastiger dan gedacht. De coach vroeg daarop wat ik erg goed kon, wat ik als kind al goed kon, wat me makkelijk afging en waar mensen me voor vroegen. Hierop moest ik bekennen dat ik hier maar 1 antwoord op kon geven, namelijk…. zingen. De andere deelnemers zeiden meteen dat, toen ik erover begon te praten, mijn ogen begonnen te stralen en vroegen waarom ik er mee was gestopt. Ik antwoordde dat ik de jaren voor mijn burn-out voelde dat er destijds geen ruimte voor was. Dus alle zangactiviteiten uit mijn leven had geschrapt terwijl het mij jaren zoveel plezier had gegeven. Op het kaartje dat we allemaal kregen kon je het talent opschrijven. Ik schreef op “zingen”.

Als je geen geld hoeft te verdienen De tweede ronde ging over je droom. Tijdens de introductie werd al even aangestipt wat je het liefst zou willen doen als je er geen geld mee hoefde te verdienen. Deze opmerking bracht mij al vrij snel bij de gedachte dat ik graag weer wilde gaan zingen en dan met name een liedjesprogramma voor ouderen wilde maken. Inhoudelijk bleef deze ronde bij dromen, hierdoor stond ik mezelf toe om de droom niet meteen weg te duwen met de gedachte dat dit toch niet realiseerbaar zou zijn, maar de droom kon ik wel fijn mijn droom laten en zelfs in gedachten ook nog een beetje uitbouwen.

Fondsen en het eerste telefoonnummer In de derde ronde werd je talent gekoppeld aan je droom, met de vraag: wat let je om de eerste stap te zetten om hier iets mee te gaan doen. Ik noemde mijn talent en droom en sprak meteen de woorden uit dat dit toch niet realiseerbaar was en financieel niets zou gaan opleveren. Door een van de deelnemers werd ik meteen tegengesproken en hij liet weten dat hij veel mensen kende die fondsen beheerden en hij pakte mijn kaart en schreef er onmiddellijk zijn telefoonnummer op met de woorden “bel maar als je het rond hebt…”. Heel verrassend, vooral ook omdat ik me realiseerde dat ik er dus wel iets mee kon en dus ook kon gaan handelen. Netwerk

De vierde ronde was een netwerkronde. Heel leerzaam….. want dat netwerken van mij bleek niet echt goed ontwikkeld. Alle deelnemers lieten weten wat de uitkomst was van de avond en dat bleek in sommige gevallen heel verrassend te zijn. Er werden naderhand veel telefoonnummers uitgewisseld en contacten gelegd.

Aan de slag Terugrijdend naar huis bleef ik verrast over de uitkomst van de avond. Ik ging toch duidelijk werk gerelateerd naar Het Carrièrecafé maar het pakte anders uit. De dagen erna sprak ik met mijn partner en vrienden over de uitkomst en stuk voor stuk waren ze helemaal niet zo verrast als ik! De komende tijd ga ik gebruiken om inhoudelijk na te denken over een programma en ga op zoek naar een pianist of gitarist die mij kan begeleiden. Daarnaast ga ik ook mijzelf weer promoten als ceremoniezangers bij een huwelijksplechtigheid, een herdenkingsdienst of uitvaart. Dit deed ik een aantal jaren geleden ook regelmatig maar door fulltime werken had ik ook hier geen ruimte voor.

Het Carrièrecafé heeft me op een spoortje gezet dat er al jaren was, maar ik zat zelf even op een zijspoortje.

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon